*

Kaikki blogit puheenaiheesta Tarton rauha 1920

Itsenäisyyspäivän Suomi100-juhlaraha 'teloituskolikon' suunnittelijan käsialaa

Itsenäisyyspäivän kunniaksi lyödään Suomi100-juhlaraha, joka on ns. teloituskolikon suunnittelijan käsialaa. Sen arvopuolella on kuva Kluuvikadun päässä sijainneesta Heimolan talosta, joka toimi eduskuntatalona vuosina 1911–1931. - verkkouutiset.fi/itsenaisyyspaivan-kunniaksi-lyodaan-juhlaraha/

Suomi100 -juhlarahaan alkuperäisen itsenäisen Suomineidon rajat?

"Näita itsenäisen Suomineidon luomurajoja tuntematon sotilas ja muut veteraanimme puolustivat suuressa isänmaallisessa puolustussodassamme 1939-44", kommentoi täydentävän Suomi100-juhlakolikkoluonnoksen suunnitellut ja vastikään julkistanut kansalaistoimikunta. Se perustelee Tarton rauhan 1920 rajojen näkymistä juhlarahassa historianäkökohtien muistamisen ja esilläpidon tarpeella.

Suomen rajavirhe oikaistava, vaatii Venäjän omatunto Anna Politkovskajan jälkeen

Itänaapurissa toimii omatunto vielä Putinin syntymäpäivänä 7.10.2006  kuolleen lahjakkaan Anna Politkovskajan jälkeenkin! "Venäjän pitäisi pyytää anteeksi Suomelta ja palauttaa maat, jotka on viety", sanoo ohjaaja Varvara Faer. - Mikä ettei myös Venäjä voisi kehittyä muun ihmiskunnan tasolle oikeus- ja sivistysvaltiona? 

Norjan rajansiirtolahja (Suomi100v) päätettävänä! Entäs Venäjän?


NRK: Ehdotus Haltin korkeimman huipun lahjoittamisesta Suomelle on edennyt Norjan pääministerin pöydälle. Kaivuonon kunta esitti keväällä, että Haltitunturin huippu voitaisiin lahjoittaa Suomelle itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi. - Asiaan liittyy joitain muodollisia haasteita ja en vielä päättänyt omaa kantaani asiaan. Mutta me olemme miettimässä asiaa, sanoo Norjan pääministeri Erna Solberg. - http://yle.fi/uutiset/nrk_haltin_lahjoittaminen_suomelle_norjan_paaminis...

KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus - hyvät palkinnot!

KAIKKI MUKAAN kilpailuun! - Tutki linkin takana olevia harvinaisen korkearesoluutioisia karttoja eri vuosikymmeniltä ja tee oma arviosi lähimpien venäläisjoukkojen todennäköisistä  nykysijainneista!  Kartoissa on nähtävissä tarkkoja maastomuotoja ja kaikki itärajantakaisetkin pitäjänimet suomenkielisissä muodoissaan ennen neuvostomiehittäjien tekemiä nimenpäivityksiä (vrt. Koivisto/Primorsk)!

- Putin, pyydä anteeksi ja palauta Karjala 100-vuotiaalle Suomineidolle!

Valtiotason vieras on aina protokollan mukaan 'korkea', vaikka olisi miten matalaotsainenkin. Eihän siinä mitään. On meillä vieraillut matalaotsaisia tyranneja aiemminkin. Hirveimmästä kolmikosta vain Hitler kävi valtionjohtajana, Stalin ja Lenin laittoman maahantulijan statuksella joitain kertoja ennen valtaanpääsyään. Vihamielisin virassaollut roistovaltiota edustanut vieras oli ehkä Zhdanov, vai kävikö Molotov? Onneksi Otto Wille Kuusinen ei päässyt tänne valtiollisessa hallitusvastuuasemassaan Viipurin läänin Terijokea pidemmälle. 

Juhliiko Suomineito satasiaan anorektikkotorsona vai luomuasuunsa eheytyen?

Otsikon kysymys voi kuulostaa yhtä retoriselta kuin alkuvuodesta kuulosti kysymys 'säilyykö Britannian sitoutuminen Euroopan unioniin juhannuksen jälkeen'. Ei tuohon kysymysmerkkiä monen mielestä tarvittu. Nyt ei näytä yhtä varmalta oikeastaan suuntaan eikä toiseen. Samaten luokiteltiin haihatteluajatteluksi 1980-luvulla ja vielä alkuvuodesta 1991 arviot, jotka ennustelivat Neuvostoliiton hajoamista ja mm. Viron uudelleenitsenäistymistä.

Suomineidon 100-vuotisjuhlavuoden 2017 yhdeksi teemaksi Karjalan palautus

Kulttuurikeskustelussa on nostettu esiin huomio, että kansalaiset on kutsuttu mukaan tulevan yhteisen suurjuhlamme valmistelutalkoisiin näillä sanoin:  "Suomen valtiollisesta itsenäistymisestä tulee vuonna 2017 kuluneeksi 100 vuotta. Valtioneuvoston kanslia on asettanut projektin, jonka tavoitteena on synnyttää kiinnostava ja mukaansatempaava 100-vuotisjuhlavuosi.  Projekti pyrkii lisäämään yhteistä ymmärrystä Suomen valtiollisesta itsenäistymisestä ja kansakunnan kehityksestä ...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä